Ştiaţi că...

... bioxidul de carbon, CO2, a fost descoperit în anul 1750 de Joseph Black (1728-1799), specialist scoțian în fizică și chimie? Până atunci, restul arderii cărbunelui era denumit "gaz sălbatic" sau spiritus sylvestre.

... lecitina este o substanță naturală din clasa lipidelor, care se găsește în gălbenușul de ou, soia și produse lactate? Are o mare importanță în procesul de gândire, stimulând producerea de neurotransmițători.

... acizii grași Omega 3 se găsesc mai ales în peștii marini (macrou, ton) și înlesnesc schimburile dintre celulele nervoase? 

... în cartofi, paste și cereale integrale se găsesc carbohidrați, care măresc conținutul de glucoză în sânge, sursă importantă de energie pentru materia cenușie?

... cel mai puternic antioxidant și antiinflamator natural este curcumin, pigment natural conținut de curry și șofran? Mai mult, are și proprietăți anticanceroase,de reducere a colesterolului, ajutând și la prevenirea maladiei Alzheimer.

... flavonoidele sunt pigmenți naturali hidrosolubili care se găsesc în ceaiul verde? Ne protejează de radicalii liberi, care accelerează îmbătrânirea creierului. Același rol îl are și vitamina C din citrice, mere și fructe de pădure.

... usturoiul conține alicină, un ulei eteric care sprijină circulația sanguină la nivelul creierului și asigură o bună oxigenare a acestuia?

... spanacul, varza și salata verde sunt pline de clorofilă, un pigment de culoare verde, esențial în procesul de fotosinteză? Această substanță bioactivă menține oxigenul mai mult timp în celule, adică întreține o activitate intelectuală mai intensă.